A Windows 11 újdonságai


A Microsoft Windows 11 innovációja a felhasználói produktivitás fokozására összpontosít, és kifejezetten napjaink hibrid munkakörnyezetének támogatására készült.


A Windows 11 a legújabb Microsoft felhasználói operációs rendszer, számos olyan funkcióval, melyek a vállalkozások számára nélkülözhetetlenek. A Windows 11 a Windows 10 alapjaira épült. Ez azt is jelenti, hogy ha jelenleg Windows 10-et használ, könnyedén válthat Windows 11-re, hiszen ez a már megszokott rendszer továbbfejlesztett verziója.

Az eszközbeállítások és frissítések továbbvihetők a korábbi rendszerről. Például, ugyanazok az alkalmazások használhatók Windows 11 környezetben is. A korábbbi biztonsági beállítások sok esetben Windows 11 rendszerű eszközökön is alkalmazhatók, a PC beállításokat is ideértve. A Windows Autopilot használatával nulla érintéssel történő telepítéssel regisztrálhatja Windows-eszközeit a Microsoft Endpoint Managerben. Használhat újabb szolgáltatásokat is, például az Azure Virtual Desktop-ot és Windows 365-öt is a Windows 11 rendszerű eszközökön.

Ebben a cikkben áttekintjük a Windows 11 újdonságait.Biztonság


A Windows 11 biztonsági és adatvédelmi funkciói hasonlóak a Windows 10-hez. Az eszközök biztonsága a hardverrel kezdődik, és magában foglalja az operációs rendszer biztonságát, az alkalmazások biztonságát, valamint a felhasználói biztonságot. A Windows operációs rendszerben elérhető szolgáltatások segítik ezeket a területeket.

A Windows Security alkalmazás az operációs rendszer része. Ez az alkalmazás a könnyedén kezelhető felhasználói felületet ötvözi a leggyakrabban használt biztonsági funkciókkal. Például itt férhet hozzá a vírusvédelemhez, tűzfal- és hálózatvédelemhez és fiókvédelemhez.


A biztonsági alapok már eleve konfigurált biztonsági beállításokat tartalmaznak, és készen állnak az eszközökön való üzembe helyezésre. Ha nem tudja, hol kezdje, vagy túlságosan időigényes az összes beállítás elvégzése, akkor számíthat a Security Baselines-ra.


A Microsoft Defender Antivirus a Windows része, és segít eszközei védelmében új generációs biztonsági rendszerével. A Microsoft Defender for Endpoint-tal együtt használva vállalati hálózatának erős végpontvédelmet biztosít. Ha az Endpoint Managert használja az eszközök kezelésére, akkor a Microsoft Defender for Endpoint alkalmazásban a fenyegetésszintek alapján policy-ket is létrehozhat.


A Windows Application Security segít a nem kívánt vagy rosszindulatú kódok futtatásának megakadályozásában, elkülöníti a nem megbízható webhelyeket és a nem megbízható Office-fájlokat, valamint védelmet nyújt az adathalász és rosszindulatú webhelyek ellen.


A Windows Hello for Business segíti a felhasználók védelmét. Jelszavak helyett PIN-kódot vagy biometrikus azonosítást használ, ami helyben marad az eszközön. A gyártók biztonságosabb hardverszolgáltatásokat, például infravörös kamerákat és TPM-chipeket használnak. Ezeket a szolgáltatásokat a Windows Hello for Business rendszerben a felhasználói identitás védelmére használják a szervezeti eszközökön.


Az Endpoint Manager segítségével konfigurálható, kezelhető és kényszeríthető biztonsági szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkért lásd: Adatok és eszközök védelme a Microsoft Endpoint Manager segítségével.


Könnyebb hozzáférés az új szolgáltatásokhoz


A Windows 365 egy olyan asztali operációs rendszer, ami egyben felhőszolgáltatás is. Egy másik, internetre csatlakoztatott eszközről, beleértve az Android és macOS eszközöket is, virtuális gépként futtathatja a Windows 365 rendszert.


A Microsoft Teams az operációs rendszer része, és automatikusan elérhető a tálcán. A felhasználók cseveghetnek, bejelentkeznek személyes Microsoft-fiókjukkal, és hívást indíthatnak.


A Power Automate for Desktop az operációs rendszer része. A felhasználók folyamatokat hozhatnak létre ezzel az alkalmazással, napi feladataik hatékonyabb elvégzése érdekében. Például létrehozhatnak egy olyan folyamatot, ami értesíti a csapat tagjait, ha új üzenetet mentenek OneNote-ba, ha új Forms-válasz érkezik, vagy ha egy új fájlt hozzáadnak a SharePointhoz.


Az előre telepített alkalmazásokat a Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások és szolgáltatások menüpontban kezelheti.Használja szokásos és új alkalmazásait továbbfejlesztve


A Windows 11-től kezdve a Windows Insider program felhasználói Android™️ alkalmazásokat tölthetnek le és telepíthetnek a Microsoft Store áruházból. Ez a funkció a Windows Subsytsem for Android, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Microsoft Store-ból telepített egyéb alkalmazásokhoz hasonlóan Android-alkalmazásokat is használjanak Windows-eszközeiken.


Windows 10-es alkalmazásai Windows 11 alatt is működnek. Ha esetleg problémába ütközne, az App Sure segít a megoldásban. A Beállítások > Alkalmazások menüpontban az alkalmazások beállításai is kezelhetők. Például bárhonnan szerezhetnek be alkalmazásokat, de a felhasználó értesítést kap, ha a Microsoft Store-ban is van hasonló alkalmazás. Az is kiválasztható, hogy mely alkalmazások induljanak el bejelentkezéskor.


Ha az Endpoint Manager segítségével kezeli az eszközöket, akkor valószínűleg ismeri a Company Portal alkalmazást. A Windows 11-től kezdve a Company Portal az Ön privát alkalmazástárolója a szervezeti alkalmazások számára.


A Windows Terminal alkalmazás az operációs rendszer része. A Windows korábbi verzióinál ezt külön lehetett letölteni a Microsoft Store-ból. Ez az alkalmazás a Windows PowerShellt és az Azure Cloud Shell-t ötvözi ugyanabban az ablakban.


A Microsoft Edge böngésző az operációs rendszer része, és ez az alapértelmezett böngésző. Az Internet Explorer nem érhető el a Windows 11 rendszerben. A Microsoft Edge-ben használhatja az Internet Explorer módot, ha egy webhelynek Internet Explorerre lenne szüksége.


A HP Marketplace kínálatában ingyenes Windows 11 frissítéssel elérhető laptopok megtekintéséhez kattintson ide.

További részletek a Microsoft Windows 11 újdonságairól ide kattintva érhetők el.